Депутат Леся Оробець вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальну справу проти голови ОВК № 194

Народний депутат України Леся Оробець написала депутатське звернення до Генерального прокурора України щодо порушення виборчого законодавства головою ОВК № 194 (Черкаси) Ольгою Козько.

Зокрема, у депутатському зверненні Леся Оробець зазначила, що голова ОВК № 194 Ольга Козько протягом безперервного засідання 2 листопада 2012 року вчинила декілька грубих порушень закону «Про вибори народних депутатів», внаслідок яких зупинилося встановлення підсумків голосування в 194-му виборчому окрузі.

Голова ОВК, як стверджує Оробець, знищила протокол про результати голосування у 194-му окрузі, чим, по суті, вчинила кримінальний чин – знищення виборчої документації, яке, згідно з ч. 2 ст. 158 Кримінального кодексу України, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

«Надалі голова ОВК Козько О. І., посилаючись нібито на погане самопочуття, викликала швидку допомогу та була відвезена до лікарні. При цьому вона категорично відмовилась віддати печатку або покласти її у сейф, а також віддати ключі від сейфу, в якому, імовірно, перебувають оригінали протоколів дільничних комісій про підрахунок голосів», – мовиться у зверненні.

Народний депутат просить Генерального прокурора «перевірити ці факти та порушити кримінальну справу за фактом умисного пошкодження головою виборчої документації та ухилення її від роботи комісії без поважних причин з використанням службового становища».

Водночас на своїй сторінці у мережі Facebook Леся Оробець написала: «П'ять років тюрми для голови ОВК-194. Моя заява про злочин в ГПУ на злочинні дії Козько О. І. Мені шкода цю жінку. Щиро шкода по-людськи, бо Валентина Жуковська і її шеф Дмитро Фірташ забудуть про неї наступного дня після виборів. Сидіти доведеться їй, а не кандидатові, під якого вона все це робить».

За результатами опрацювання 100% протоколів у мажоритарному окрузі № 194 переміг висуванець ВО «Батьківщина» Микола Булатецький. За нього проголосували 32554 виборці. За самовисуванку Валентину Жуковську віддав свій голос 20181 виборець. Такі дані містить офіційний сайт ЦВК.