Тимошенко погрожувала поставити собі нові синці, а її дочка зірвала процедури – пенітенціарна служба

Тимошенко вже заявляла про наставлені їй синці, фото 27 квітня 2012 року

Державна пенітенціарна служба України підтвердила в п’ятницю, що вела відеозапис під час зустрічі в четвер колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з її дочкою і захисником Євгенією Тимошенко, про який заявив інший захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко.

Працівники служби охорони почали фіксацію подій на відеокамеру з метою уникнення в подальшому перекручування правдивої інформації, наголошено в повідомленні.

Зокрема, однією з причин здійснення відеофіксації подій стала погроза, яка пролунала від Юлії Тимошенко, що вона «наставить собі на руках синці і покаже їх пресі», мовиться в повідомленні.

Також у п’ятницю керівництво Харківського обласного управління пенітенціарної служби назвало брехнею решту заяви Сергія Власенка.

За словами заступника пенітенціарного управління Харківщини Андрія Лапінського, в четвер о 14-й годині до Тимошенко прийшла дочка Євгенія. У засудженої, згідно з графіком медичних процедур, вільний час був до 16:30. У призначений час Юлія Тимошенко не розпочала свої лікувальні процедури, продовжуючи спілкуватися з дочкою Євгенією. Дочка від матері пішла після 20-ї вечора, повідомив Андрій Лапінський.

За його словами, чотири рази пропонувалось дочці вийти з палати, щоб колишній прем’єр могла продовжити лікування. Але Євгенія не реагувала на прохання співробітників пенітенціарної служби – навпаки, поводилася зухвало стосовно правоохоронців, чим змусила розпочати відеозйомку.

«Вона поводилася зухвало, і ми вирішили це відзняти камерою. Якщо триватимуть ці неправдиві виступи, ми це відео покажемо», – пообіцяв заступник начальника обласного управління пенітенціарної служби.

Разом із тим, додав він, працівники не мають відео з компрометувальною поведінкою Євгенії Тимошенко, бо коли розпочалася зйомка, захисник заспокоїлася і поводилася адекватно.

Відповідаючи на запитання журналістів, у чому полягало зухвальство, Андрій Лапінський повідомив: «Євгенія ставила запитання співробітникам, намагалася дізнатися дані наших співробітників і казала, що оприлюднить про них інформацію в інтернеті».

«Стрес скоріше був у наших співробітників, ніж у когось іншого», – сказав посадовець пенітенціарного управління Харківщини.

У п’ятницю ж захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко заявляв, що його підзахисна перестала приймати медичні процедури через погіршення здоров’я від стресу, якого вона зазнала у зв’язку з діями працівників пенітенціарної служби під час її зустрічі з дочкою в четвер.