Вищий спецсуд: Тимошенко отримала мінімальний строк із можливих

Вищий спеціалізований суд з цивільних та кримінальних справ вважає, що покарання, призначене екс-прем’єр-міністру Юлії Тимошенко, відповідає ступеню тяжкості скоєного нею злочину.

У рішенні суду, яке зараз оголошується, йдеться, що фактично Тимошенко отримала мінімальний строк покарання із можливих за скоєний нею злочин.

Також Вищий спецсуд констатував, що завдані діями Тимошенко збитки мають бути відшкодовані у повному обсязі.

Вищий спецсуд вважає, що суд першої інстанції законно зобов’язав стягнути з Тимошенко завдані нею збитки. Окремо суд констатував, що оскільки вирок стосовно Тимошенко набув законної сили, то скарга її захисників в частині зміни для неї запобіжного заходу задоволенню не підлягає.

Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році. Також суд задовольнив позов НАК «Нафтогаз Україна», згідно з яким Тимошенко має відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 мільярда гривень. Апеляційний суд залишив вирок чинним, після чого було подано касацію. Сьогодні, 29 серпня, Вищий спецсуд оголосив рішення, яким визнав законним вирок Тимошенко у газовій справі. Суд постановив, що рішення судів перших інстанцій є законними. Рішення Вищого спецсуду оскарженню не підлягає