П’ятеро українських переможців Олімпіади безкоштовно отримають житло

Олімпійські чемпіонки Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко

У Дніпропетровську сьогодні виділили 1,7 мільйона гривень на придбання нових квартир п’ятьом спортсменам регіону, які здобули медалі на Олімпійських іграх у Лондоні. Відповідне рішення ухвалене на черговій сесії обласної ради.

Згідно з документом, олімпійські чемпіонки Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко та призер Олімпіади Олександр П’ятниця отримають квартири в новобудові на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську. Це приблизно за 10 кілометрів від центру.

За уточненням з облдержадміністрації, «золоті» призерки отримають 3-кімнатні квартири, а «срібний» призер – двокімнатну. На честь спортсменів будинок планують назвати «Олімпійським».

Раніше у Львівській обласній раді повідомили, що виділять 125 тисяч гривень на преміювання Олімпійської чемпіонки Яни Шемякіної, яка принесла Україні перше «золото» Олімпіади-2012. У Запорізькій області призери й учасники Олімпіади отримали цінні подарунки та грамоти облдержадміністрації.

1 серпня 2012 року четвірка спортсменок з Дніпропетровщини перемогла на Олімпіаді у фінальних змаганнях з академічного веслування. Вперше за історію незалежності України спортсменки вибороли олімпійське золото з академічного веслування. А спортсмен Олександр П’ятниця став срібним призером Олімпіади з метання спису.