На Дніпропетровщині учасникам Паралімпіади обіцяють винагороди за перемогу

У Дніпропетровській області спортсменам-паралімпійцям, які повернуться з Паралімпійських ігор у Лондоні з медалями, виплатять грошові винагороди – про це сьогодні було заявлено на зустрічі з паралімпійцями в облдержадміністрації.

Цього разу на Паралімпійських іграх область представлятиме 32 спортсмени.

За оприлюдненими даними, у квітні цього року з бюджету області надали 86 тисяч гривень на придбання комплектувальних для протезів колінних суглобів для спортсмена-паралімпійця Вадима Нестеренка. Завдяки цьому протезові Нестеренко зможе взяти участь в Іграх цього літа.

За словами заслуженого майстра спорту України Лідії Соловйової, учасниці трьох таких Ігор, нинішні Паралімпійські ігри будуть найскладнішими для спортсменів з пауерліфтингу, адже в порівнянні зі змаганнями минулих років результати у цьому виді спорту суттєво зросли. Шанси українських пауерліфтингістів спортсменка оцінила як «50 на 50».

Минулого разу, на 13-х літніх Паралімпійських іграх, Дніпропетровську область представляла найчисельніша команда, яка виборола найбільше медалей серед усіх областей України (20 нагород). Чемпіонки Лідія Соловйова (пауерліфтинг), Ганна Єлисаветська (плавання) та Інна Стрижак (легка атлетика) з Дніпропетровщини встановили тоді світові рекорди, а Лідія Соловйова – і рекорд Паралімпійських ігор.

Раніше у Дніпропетровську влада заявила, що надасть безкоштовні квартири для п’яти земляків, які стали переможцями цьогорічних Олімпійських ігор. Це питання завтра має розглянути сесія обласної ради.