Секретар РНБО хвалить міжнародні навчання і техніку Збройних сил

Віктор Янукович (л) вітає Андрія Клюєва (п), новопризначеного на секретаря РНБО, 14 лютого 2012 року

Україна максимально використовує всі можливості, що їх надають багатонаціональні міжнародні навчання, для підвищення боєздатності власних Збройних сил, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв із нагоди військово-морських навчань «Сі Бриз – 2012, як його цитує в суботу прес-служба РНБО.

За його словами, в цих українсько-американських навчаннях із запрошенням інших країн представники армій 17 країн світу в береговому, морському та авіаційному компонентах відпрацьовують низку завдань, пов’язаних із протидією міжнародному піратству, ліквідацією наслідків стихійних лих і наданням гуманітарної допомоги.

Клюєв додав, що на кінець липня заплановані ще одні українсько-американські навчання, далі українсько-російсько-білоруські, багатонаціональні тощо. Загалом протягом цього року Україна візьме участь у 13 великих міжнародних навчаннях, додав секретар РНБО.

Він також високо оцінив добрі темпи відновлення рівня оснащеності української армії технікою та озброєнням цього року. За його словами, цю роботу важливо розширювати в наступні роки.