Мистецтво не спить: Ніч бієнале у Києві

Your browser doesn’t support HTML5

Ніч бієнале у Києві

Київ – На першій Київській міжнародній бієнале Arsenale 2012 довели, що долучатися до мистецтва можна цілодобово. У ніч із 4-го на 5 липня у Мистецькому арсеналі відбулася Ніч бієнале. З дев’ятої вечора і аж до третьої ранку відвідувачі мали змогу ознайомитися з експозиціями бієнале, побувати на зустрічах зі світовими митцями та спостерігати різноманітні перфоманси.

Головною подією Ночі бієнале стала зустріч із німецьким художником Лутцем Бекером. Бекер відомий у світі своїми відеоінсталяціями. Спеціально для Arsenale 2012 він створив відео «Крик», що підготовлене за мотивами творів Олександра Довженка. Лутц Бекер вивчав кіномистецтво у Лондоні, і його наставником стала людина, яка була особисто знайома із українським кінорежисером. Так Бекер дізнався про Олександра Довженка, а пізніше – захопився ним.

«Мене дуже цікавить творчість радянських авангардистів. Трагедія цих неймовірно обдарованих, винахідливих та енергійних людей була у тому, що їхня кар’єра постійно зазнавала політичного втручання», – зауважує Бекер. Тож головна тема відеоінсталяції «Крик» – це розпач митця від необхідності ховати між рядків те, що хочеться сказати уголос.

Під час Ночі бієнале для відвідувачів проводили екскурсії та арт-перфоманси. Також проходив майстер-клас, на якому гості Ночі змогли зробити власні витвори мистецтва.

Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012 відкрилася у травні і увійшла до міжнародного переліку головних мистецьких подій світу. На ній представлені роботи митців із 30 країн. Бієнале триватиме до 31 липня.

Мистецтво не спить: Ніч бієнале у Києві