Міліція склала адмінпротоколи на депутатів, що беруть участь в акції на захист української

Працівники міліції склали 6 адміністративних протоколів відносно народних депутатів за статтею 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій», повідомляє УНІАН.

Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в місті Києві, 3 липня близько 17.30 деякі громадські організації разом з народними депутатами України на Європейській площі біля Українського дому розпочали акцію на знак протесту проти прийняття мовного закону.

4 липня Окружний адміністративний суд Києва виніс рішення про заборону проведення з 4 по 9 липня зборів, мітингів, а також пішої ходи будь-якими суб’єктами на майдані Незалежності, вулиці Хрещатик, біля будівель Адміністрації Президента та Верховної Ради, Українського дому та на Європейській площі. Державні виконавці оголосили рішення суду народним депутатам та учасникам акції.

Незважаючи на вимоги суду припинити проведення будь-яких зібрань громадян у центральній частині міста, учасники акції відмовились залишити територію навколо Українського дому та продовжили акцію протесту проти прийняття мовного закону.

У свою чергу, деякі народні депутати повідомили, що рішення, яке виніс Окружний адміністративний суд міста Києва, не має жодного відношення до їхніх персон, а також, що ніяких масових акції вони не проводять, лише прийшли на зустріч до своїх прихильників.

Деякі народні депутати звернулись з закликом до учасників акції, що прийшли до стін Українського дому на знак підтримки та захисту української мови, не покидати свої позиції доти, доки їхні вимоги не будуть виконані. Тож, всупереч законним вимогам суду, «зустріч» народних обранців зі своїми прихильниками продовжилась, йдеться у повідомленні міліції.