Регіонали Муц, Чуднов і Писарчук відкликали свої голоси за мовний закон

U

Народний депутат від Партії регіонів, екс-голова Тернопільської обласної організації Партії регіонів Орест Муц і народний депутат, голова Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів Василь Чуднов відкликали свої голоси за закон про засади державної мовної політики. Як повідомляє УНІАН, про це Муц заявив сьогодні під час телефонної прес-конференції.

За словами депутата, відповідну заяву він написав на ім’я Голови Верховної Ради і направив в апарат парламенту. Аналогічні заяви, за його словами, подали також голова Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів Василь Чуднов і голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук.

«Ми троє вийшли із зали хвилин на 15, я і не сподівався, що будуть обговорювати цей законопроект, його не було в порядку денному. Як тільки я дізнався, що моя картка проголосувала, одразу написав заяву, в якій вказав, що відкликаю свій голос, оскільки в момент голосування я був відсутній, а результат голосування суперечить моїй позиції і переконанням», – пояснив Муц.

Він запевнив, що залишається противником запровадження другої державної мови в Україні.

3 липня за ухвалення мовного закону в цілому майже у повному складі проголосували фракції Народної партії, Партії регіонів та КПУ. Повідомлялося також, що за ухвалення цього рішення свій голос також віддав член фракції НУНС Ігор Палиця. Вчора він заявив, що не брав участі у голосуванні за мовний закон. Народний депутат Микола Шершун (фракція Народної партії) також заявив, що не голосував за закон про засади державної мовної політики. Всього закон підтримали 248 з 364 народних депутатів.