Україна та Росія погодили заявку на закупівлю газу на 2013 рік – Бойко

Юрій Бойко

Київ та Москва погодили заявку на закупівлю газу на 2013 рік. Про це повідомив міністр вугільної промисловості та енергетики України Юрій Бойко.

У відповідь на запитання журналістів у Києві про те, чи погодили Україна та Росія заявку на закупівлю газу на наступний рік, міністр заявив: «Безумовно». На уточнювальне запитання, чи йдеться про закупівлю Україною 27 мільярдів кубометрів газу, Юрій Бойко відповів: «Думаю, ми закупимо ще менше».

Коментуючи запитання журналістів про ймовірність того, що Росія подасть до суду за недобір законтрактованих обсягів газу, міністр наголосив: «Це їхнє право».

Як повідомляв цього місяця голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, «Нафтогаз України» подав заявку закупити наступного року лише 27 мільярдів кубометрів російського газу.

27 мільярдів кубометрів газу – обсяг, що є значно меншим від прописаного у контрактах 2009 року. Згідно з цими домовленостями, Україна має щорічно закуповувати у Росії 52 мільярди кубометрів, або ж мінімум – за формулою «бери або плати» – 41,6 мільярда кубометрів газу.