Боротьба зі студентською нудьгою і нова обробка післяопераційних ран

Британський журнал New Scientist повідомляє про нову автоматичну систему, яка під час уроків і лекцій вистежує неуважних чи нудьгуючих школярів і студентів, а потім за допомогою різних трюків підвищує їхню увагу.

Ми добре пам’ятаємо, як нерідко куняли під час нудних уроків чи лекцій. Група науковців створила робота-вчителя, який стежить за увагою студентської аудиторії та імітує техніку професійних учителів, щоб підтримати цю увагу на необхідному рівні.

Робот особливо успішний, коли лекції чи уроки відбуваються в режимі online. Комп’ютерно-навчальна система використовує віртуальних учителів і завдяки інтерактивним завданням допомагає студентам не втрачати зацікавленості.

Система копіює реальних професіоналів-лекторів, які для утримання уваги аудиторії застосовують допоміжні трюки, а саме: змінюють голос, використовують жести, тощо. Американські учені спробували перевести ці трюки на озброєння робота.

Новостворений робот має назву Wakamaru humanоid robot. Він викладає і потім також тестує студентів стосовно того, що вони в принципі запам’ятали з проведеної лекції.

Як долати інфекцію?

Заживання ран після операції не завжди проходить гладко. Якщо в рану потрапляє інфекція, це може призвести до ускладнень, включно з фатальними наслідками.

Найбільшу проблему мають люди з ожирінням і діабетики, в яких процес заживання сповільнюється. Медики вважають, що на ускладнення наражаються також пацієнти із судинними захворюваннями, як і ті, хто не покидає цигарок.

Хірургічний центр шпиталю імені Рузвельта в Нью-Йорку розробив нову технологію, яка захищає пацієнтів від ускладнень після операцій. Про новий винахід повідомляє американська телемережа Fox News.

Ця технологія пропонує новий підхід до обробки ран і їхнього очищення від післяопераційної рідини. Згідно з новим методом, рану покривають спеціальною силіконовою тканиною, яка власне витягає рідину як із рубців рани, так і з її поверхні.

Новий перев’язувальний матеріал істотно поліпшує заживання і запобігає негативним процесам, які часто виникають внаслідок інфекційного забруднення ран.