Женьшень як корінь життя і перепис населення з Космосу

Інтернет-ресурс Yahoo публікує повідомлення про нові властивості женьшеню. Внаслідок наукового експерименту американські учені з’ясували, що женьшень може бути активним засобом проти втоми у пацієнтів, які пройшли курс антиракової терапії.

Фахівці вважають, що втома як така є, як правило, найпотужнішим побічним ефектом після серії антиракових процедур.

Експеримент із женьшенем проводили за участі 340 пацієнтів, які пройшли онкологічне лікування. Треба зазначити, що учені вживали цього разу капсули чистого американського женьшеню, уникаючи інші варіанти цього кореня, в яких може бути присутній етанол. На думку науковців, цей додаток вважається небезпечним, зокрема для пацієнток із раком грудей.

Через вісім тижнів учені визначили поліпшення стану пацієнтів щодо втоми щонайменше за двадцятьма оціночними параметрами. Автори експерименту наголошують, що женьшень не спричинив жодних ускладнень чи негативних побічних ефектів у пацієнтів.

Науковці вважають, що женьшень буде абсолютно дешевим засобом боротьби із втомою в процесі протиракового лікування в порівнянні з коштовними медикаментами, які досі використовувалися в лікарській практиці.

Учені не змогли відповісти на запитання, чому саме женьшень позитивно долає втому у ракових хворих. Але ця таємниця не затьмарює значення властивостей женьшеню, який здавна відносили до одного з найдивовижніших засобів у протистоянні багатьох хвороб.

Перепис населення з Космосу

Вперше у світі науковцям вдалося віднайти метод вирахування кількості населення міст і регіонів по супутниковим фотозображенням. Про це повідомляє британський журнал New Scientist.

Успіху домоглися науковці Лондонського інституту гігієни і тропічної медицини. Використовуючи супутникові зйомки, учені вирахували населення одного з регіонів республіки Чад.

Раніше міжнародним організаціям доводилось користуватися офіційними даними проведення перепису населення, які не завжди відповідали дійсності. Нерідко державні органи влади з певних причин приховували справжні цифри кількості населення. Особливо важко, ба навіть, неможливо отримувати такі дані про країни конфліктних зон і локальних воєн, як, наприклад, в Сирії.

Новознайдений метод визначення кількості населення за супутниковими зображеннями місцевості дасть змогу насамперед міжнародним організаціям точніше планувати допомогу населенню голодних регіонів Африки, як також районів інших природних і соціальних катастроф.