Безкровний аналіз крові і ген-провокатор

Аналіз крові містить у собі важливу життєву інформацію. Однак голка шприца сама по собі може викликати певний страх, і результати аналізу потребують часу лабораторного дослідження.

Група ізраїльських науковців винайшла прилад, який може повністю замінити процедуру традиційного аналізу крові. Докладно про це повідомляє інтернет-ресурс ScienceDaily.

Цей прилад зчитує показники крові завдяки світловому проникненню в судини через шкіру. Невеликий за розмірами оптичний інструмент здатний отримувати зображення потоків крові через людські судини і визначати результати аналізу крові безпосередньо під час проби.

Цей своєрідний оптичний мікроскоп може навіть фіксувати сигнали процесів ще до того, як виникають медичні проблеми. Завдяки приладу можна швидко вимірювати кількість білих і червоних кров’яних тілець, як також інші параметри складу крові, необхідні для встановлення діагнозу.

Портативний розмір приладу може допомогти лікарям у віддалених районах, де для отримання результатів аналізу крові нема поблизу спеціальних лабораторій. З таким апаратом лікарі зможуть діагностувати пацієнтів просто на місці без чекання на дані аналізів.

Ген нездоров’я

Американські науковці із Нью-Йоркського медичного центру знайшли ген, який оперує хронічними запаленнями, прискорює старіння і призводить до ракових захворювань. Про це повідомляє інтернетне видання Molecular Cell.

На думку експериментаторів, було доволі несподіваним відкриття самого факту, що один ген є відповідальним за провокування хронічних запалень і процесу старіння. Обидва ці явища за неправильного лікування або ігнорування можуть привести до онкологічних наслідків.

Ген-провокатор отримав назву AUF1. Американські дослідники доходять висновку про необхідність більш докладного вивчення поведінки цього гена, щоб уможливити на нього вплив.

Відтепер, спостерігаючи за головним імунним двигуном процесів хронічного запалення і старіння, учені зможуть доволі скоро віднайти засоби регулювання його генетично заданих функцій.

Крок за кроком учені наближаються до з’ясування природи найскладніших руйнівних процесів у людському організмі. Це ще одне диво, яким можуть скористатися люди.