Президент ФІФА домагається альтернативи післяматчевим пенальті

Президент Міжнародної Федерації футболу (ФІФА) Зепп Блаттер

Президент Міжнародної Федерації футболу (ФІФА) Зепп Блаттер запропонував почесному президентові клубу «Баварія» Францу Беккенбауеру, який є главою цільової групи ФІФА щодо внесення змін у футбольні правила, знайти альтернативу післяматчевій серії пенальті, які визначають переможця в разі нічийного результату.

Виступаючи у п’ятницю в Будапешті на конгресі ФІФА, Блаттер обгрунтував цю необхідність тим, що «футбол – це командна гра, а коли гравець залишається сам на сам з воротарем, футбол втрачає свою сутність».

«Футбол може перетворитися на трагедію, якщо мова йде про серії пенальті. Можливо, Франц Беккенбауер зі своєю групою знайде шлях, як вийти з цього становища. Рішення потрібно не прямо зараз, але в майбутньому ..»., - сказав Блаттер.

Беккенбауер, який виграв Кубки світу як гравець і менеджер, не прокоментував поки що заяву Блаттера. Десятки гучних фіналів, у тому числі в 1994 і 2006 рокіах в іграх Кубка світу, а також чемпіонат Європи та фінал Ліги Чемпіонів, були вирішені серією післяматчевих пенальті, оскільки сучасний формат запровадили в 1970 році.

Щодо останніх матчів, саме в серії пенальті мюнхенська «Баварія» поступилася лондонському «Челсі» в останньому фіналі Ліги чемпіонів з рахунком 3:4 (при рахунку в основний час 1:1). Багато хто назвав результат тієї гри несправедливим.