МЗС: бойкот спортивних змагань для досягнення політичних цілей неприпустимий

Україна вітає рішення ЄС не бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні, оскільки бойкот спортивних змагань задля досягнення політичних цілей – неприпустимий. Це нагадує методи, які застосовувались у часи «холодної війни», – так прокоментував учорашнє рішення міністрів закордонних справ країн ЄС голова Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

«Ми (Україна) не мали жодних сумнівів, що рішення буде саме таким, як його учора ухвалили і що ніхто всерйоз не говорив про бойкот. Оскільки усі розуміють, що нічого цим (бойкотом) досягти реально не можна. Ми вдячні усім нашим громадянам та політикам, у тому числі опозиційним, які, критикуючи владу, при цьому закликали не допустити бойкоту Євро. І вдячні у першу чергу нашим партнерам у Польщі та Литві, які чітко й жорстко заявили: не тільки бойкот Євро, а й будь-яка ізоляція України на західному напрямі якраз і шкодитиме розвиткові демократії та вирішенню тих проблем, якими опікуються наші партнери в Європі», – сказав Волошин.

Апарат канцлера Німеччини Ангели Меркель, окремі депутати німецького бундестагу та опозиційні політики Польщі закликали бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні на знак протесту проти застосування вибіркового правосуддя.