Чому не варто жити в центрі і що провокує підвищення тиску крові

У жителів центральних районів міст майже вдвічі зростає ризик захворювання коронарних артерій внаслідок кальцифікації, що призводить до серцевих патологій у порівнянні з тими, хто живе в менш заражених сільських і міських районах. Про це дослідження йдеться у повідомленні в «Журналі внутрішньої медицини».

Кардіологи із Данії загалом обстежили 1225 людей віком від 50 до 60 років. Вісімдесят відсотків обстежених, які живуть у міських центрах, мають кальцієве забруднення коронарних артерій.

На думку науковців, існує кілька факторів виникнення цієї проблеми, серед яких найбільш руйнівними є галас і підвищений рівень стресу, котрі асоціюються із життям у центрі міста. Отож, думайте про своє здоров’я. Бережіть його.

Чому підвищується кров’яний тиск

Британські науковці нарешті відкрили біологічні процеси, які призводять до підвищення кров’яного тиску в організмі людини. Це відкриття може вже невдовзі визначити абсолютно нові медикаменти проти цього небезпечного захворювання. Про це повідомляє інтернет-ресурс ScienceDaily.

Як правило, підвищений тиск крові дуже поширений серед дорослих. Ці люди автоматично потрапляють в зону підвищеного ризику цілої низки хвороб, насамперед інфаркту, серцевої недостатності, ниркових захворювань та інсульту.

У медичному світі відомо, що на тиск крові впливають щонайменше три біологічні фактори – наскільки швидко б’ється серце, як широко і гнучко розкриваються та поводять себе артерії і, нарешті, скільки крові проходить через судини. Підвищення тиску крові спричиняється біологічним порушенням балансу цих трьох факторів.

Досі ученим не було відомо, що саме спричиняє в організмі людини цей дисбаланс. Дослідники Лондонського університету встановили, що пониження активності протеїну, завдяки якому контролюється функціональність артерій, ймовірно, є ключовим моментом підвищення кров’яного тиску.

Завдяки дослідам з’ясувалося, що брак діяльності протеїну призводить до звуження артерій і кровоносних судин, що само собою спричиняє майже автоматичне підвищення тиску крові.

Відкриття біологічного механізму виникнення цієї патології допоможе знайти нові ліки, які збережуть життя мільйонам людей, оскільки нормальний тиск крові – це ледве не основна запорука здоров’я нашого серця.