Центр Разумкова: завдяки Тігіпкові рейтинг Партії регіонів дещо зріс

Соціологи констатують незначне падіння рейтингу партії «Батьківщина» – за рахунок виключення з фракції «БЮТ-Батьківщина» Наталії Королевської – та збільшення рейтингу Партії регіонів – за рахунок об’єднавчого процесу з партією Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Центром Разумкова спільно з фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва».

Як повідомив журналістам заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко, згідно з опитуванням, Партію регіонів готові підтримати 19,5% усіх опитаних, «Батьківщину» – 13,5%, партію «Фронт змін» – 9,5%, партію «УДАР» Віталія Кличка – 7,4%, КПУ – 4,4%.

Водночас серед тих, хто має намір узяти участь у виборах, за Партію регіонів готові проголосувати 24,5%, «Батьківщина» – 16,8%, «Фронт змін» – 11,9%, «УДАР» Віталія Кличка – 9%, КПУ – 5,6%. Таким чином, згідно з опитуваннями, подолати 5% прохідний бар’єр у жовтні зможуть п’ять політичних сил.

Опитування також свідчить про небажання брати участь у голосуванні 14,9% українців. 18,5% зазначили, що їм важко відповісти.

За словами Михайла Міщенка, зростання рейтингу Партії регіонів зумовлене злиттям з партією «Сильна Україна», а певне зниження рейтингу «Батьківщини» – за рахунок появи нової політичної сили «Україна – вперед!» Наталі Королевської.

Соціологічне опитування Центру Разумкова тривало з 30 березня до 4 квітня.