Новий підхід у лікуванні СНІДу і хто породив Місяць

Ніколи раніше учені не були так близько до створення вакцини проти СНІДу як це сталося буквально днями

Ніколи раніше учені не були так близько до створення вакцини проти СНІДу як це сталося буквально днями. Про це повідомляє американська телемережа Fox News.

Внаслідок нового дослідження організми жінок, яких інфікували вірусом СНІДу повторно, продемонстрували набагато ефективніший спротив антитіл у порівнянні з жінками, котрі не мали подвійного інфікування.

Іншими словами спроба подвійного інфікування викликала активне відторгнення вірусу. Це стається тоді, коли другий вірус надходить від іншого сексуального партнера.

Віднайдене явище, на думку науковців, може бути ключовим методом боротьби зі СНІДом у майбутньому. Результати експерименту підтвердили, що потенційно два різних антигени, тобто віруси СНІДу, стимулюють сильний імунний спротив в організмі хворого.

Для визначення компонентів вакцини ученим перш за все доведеться розгадати таємницю, яка криється в результатах подвійного інфікування. Відкриття механізму посилення імунного спротиву проти вірусу майже автоматично підкаже науковцям, якою за складом має бути вакцина.

Новий експеримент як мінімум визначив для учених загальний напрямок пошуку медикаментів для лікування однієї із найстрашніших хвороб двадцятого століття. Прорив у створенні вакцини є дуже важливим для України, оскільки українська статистика щодо захворювання СНІДом одна з найвищих в усьому східноєвропейському регіоні.

Біографія Місяця

Протягом тривалого часу астрономи вважали, що Місяць виник внаслідок зіткнення із Землею космічного об’єкту величиною, яку можна порівняти з планетою Марс.

Вважалося, що понад половина існуючих порід на Місяці походять від цього космічного об’єкту, який атакував Земну кулю. Однак нові дослідження знайдених на Місяці мінералів може піддати сумніву теорію походження Місяця. Про це повідомляє американська газета Нью-Йорк Таймс.

Учені зокрема провели низку нових досліджень над зразками поверхні місяця, добутими американськими астронавтами ще під час подорожей Аполо на Місяць в 1960-70-х роках.

Внаслідок дослідження з’ясувалося, що титанові сплави з Місяця мають однакові характеристики з земним титаном. Ще раніше учені дійшли висновку про тотожність ізотопів кисню на Місяці і на Землі.

Тобто в наукових колах виникає безліч нових запитань, відповідь на які може розкрити таємницю виникнення Місяця. Є багато нових ознак того, що Земля була основним джерелом народження її найбільшого і найближчого супутника.