Трюк Путіна призвів до загибелі тигриці?

Тигриця «Серьґа» була не з дикої природи, а з зоопарку, вона померла після трюку з прем’єром Росії – деякі екологи

Прага – Новообраний російський господар Кремля Володимир Путін створив собі репутацію мобільного, напористого господаря землі Росії, зокрема, участю у різних, зовні ризикованих, зустрічах із дикими хижаками в природі. Але експерти-зоологи сьогодні підозрюють, що один, нібито дикий тигр, котрого Путін сміливо «підстрелив» ін’єкцією снодійного в тайзі, був насправді жителем зоопарку, котрий пізніше помер від надлишкової дози цього снодійного.

Дикі тварини не усвідомлюють навіть, що їхні зустрічі з російським політичним лідером, знову обраним щойно в Кремль, Володимиром Путіним, надовго визначили їхнє, тепер часто й знамените вже життя.

Наприклад, сніговий барс Монгол, який грався з Путіним у минулому році після врятування нібито його від браконьєрів, став нині символом. Монгола оголошено офіційним талісманом зимової Олімпіади в Сочі 2014 року.

Є ще білий ведмідь, котрий потрапив на перші сторінки газет разом із Путіним, що назвав його «господарем Арктики». Потім сибірська тигриця «Серьґа», яка нібито випадково потрапила в тенета зоологів під час перебування Путіна в Уссурійській тайзі. Відео на веб-сайті Володимира Путіна розповідає про випадок, коли у 2008 році, тоді прем’єр-міністр, зустрівся з тигрицею в Уссурійських нетрях.

«Володимир Путін насмілюється підійти до тенет… і з’являється на стежці, коли тигриця здійснює свій стрибок… Постріл зі спеціальної рушниці літаючим шприцом зі снодійним попав у праву лопатку хижака».

Путін позначив сплячу тигрицю супутниковим чипом. З того часу «Серьґа» інколи з’являлася в ЗМІ, особливо, з новиною про народження нею трьох малюків.



«Серьґа» була із зоопарку і померла після трюку з Путіним?

Але активісти-зоологи та російські блогери тепер стверджують, що «Серьґа», чи ж «тигриця Путіна», була відразу підставною, не з дикою природи, а скоріше, хижаком із зоопарку, взятим в оренду для трюку і пізніше померла від передозування снодійним.

Дмитро Молодцов, екологічний фахівець із Петербурга та засновник сайту bigcats.ru, присвяченого тиграм та подібним хижакам, каже, що, за його оцінками, тигр на фотографіях із Путіним 2008 року не був дикою «Серьґою», а «Аралією» – звичайним тигром із зоопарку, котрого тримали в тенетах уже накачаного снодійним упродовж шести годин перед зустріччю з Путіним.

«Можемо взяти фотографії «Серьґи», котрі зняті у різний час, і за якими нам кажуть, що це «тигриця Путіна». Тут легко зауважити, що малюнок із часом абсолютно не змінюється, так би мовити більш-менш пухнастий, незалежно від пори року. Бо зимою, малюнок хижака стає більш розпливчатим і не більше того. А у тигриці Путіна, котра за деяким даними є «Аралія», малюнок зовсім інший».

Якщо це дійсно правда, то тоді це завдає удару по репутації Путіна, який видає себе за прихильника гострих відчуттів та любителя дикої природи.