Із Сирії вивезли тільки британського журналіста – нові дані

Інформацію про те, що французьку журналістку Едіт Був’є вивезли з Сирії, не підтвердили

У вівторок офіційні джерела з Великої Британії підтвердили інформацію про те, що британця Пола Конроя, який отримав поранення в сирійському місті Хомс, вивезли з Сирії до сусіднього Лівану.

Інформація про те, що французька журналістка Едіт Був’є, також поранена в Хомсі, була вивезена з Сирії до сусіднього Лівану, як про це повідомляли раніше у вівторок агенції новин, – не підтвердилась. Президент Ніколя Саркозі пізніше спростував свою заяву, в якій вітав те, що журналістку з газети Le Figaro змогли евакуювали з Сирії.

Минулої середи в Хомсі при обстрілі загинули двоє іноземних журналістів – кореспондентка британської Sunday Times Мері Колвін і французький фоторепортер Ремі Ошлік.

Рада ООН з прав людини обговорює у вівторок у Женеві ситуацію в Сирії.

Комісар ООН з прав людини Наві Піллей назвала її вкрай важкою і закликала президента цієї держави Башара Асада негайно оголосити «гуманітарне припинення вогню».

«Ситуація з правами людини помітно погіршилася з листопада минулого року. У доповіді наголошується, що влада абсолютно не справляється зі своєю функцією захисту громадян. Урядові сили повсюдно і систематично порушують права людини, як виглядає, з відома та за згодою вищих ешелонів державної влади», – заявила Піллей у вівторок у Женеві.

Сирійська делегація на знак протесту покинула засідання Ради.

Президент Тунісу Монсеф Марзукі заявив у вівторок в газетному інтерв’ю, що його країна готова надати притулок сирійському президенту Башару Асаду, якщо це посприяє припиненню кровопролиття і нормалізації обстановки в Сирії.