У світі сумують через смерть Вітні Х’юстон

Слідство заявляє, що про причину смерті співачки можна буде говорити лише через кілька тижнів

У світі продовжують сумувати з приводу смерті популярної співачки Вітні Х’юстон. Але слідство заявляє, що про причину смерті можна буде говорити лише через кілька тижнів.

Тіло Вітні Х’юстон видадуть родині вже найближчими днями, повідомив у понеділок представник розслідування випадків смерті в Лос-Анджелесі Ед Вінтер.

За його словами, обмеження, накладені на інформацію щодо можливої причини смерті співачки, не завадять цьому, і родина померлої вже робить необхідні приготування.

Таким чином далі лишається не відома причина смерті співачки, яка сталася в суботу в готелі в Лос-Анджелесі напередодні церемонії вручення музичних нагород «Ґраммі», в якій мала взяти участь і сама Вітні Х’юстон.

Представник розслідування ще в неділю підтвердив, що тіло співачки знайшли в ванні в її номері в готелі в Лос-Анджелесі, але видимих ознак травми не було, і наразі немає підозри щодо чиєїсь вини.

«Ми провели розтин тіла Вітні Х’юстон… Але причини смерті тим часом визначено не буде до результатів токсикологічних досліджень, а це може протривати 6–8 тижнів», – сказав Ед Вінтер.

Урочистості з нотою суму

До тих, хто сумує за Вітні Х’юстон, долучився в понеділок лауреат Нобелівської премії миру, колишній президент Південної Африки Нельсон Мандела. Висловлюючи співчуття, він пригадав, як співачка виступила 1994 року на обіді в Білому домі в Вашингтоні, який дав тоді на честь Мандели президент США Білл Клінтон.

Смерть Вітні Х’юстон затьмарила й святкування в Лос-Анджелесі з нагоди вручення в неділю американських музичних нагород «Ґраммі», відразу шість із яких здобула британська співачка Адель.

Її згадували багато хто з промовців, наприклад, музична легенда Стіві Вандер сказав: «Просто хочу сказати Вітні, яка там, на небесах: «Ми всі любимо тебе, Вітні Х’юстон».

А співачка Дженніфер Гадсон пізніше виконала власну версію найзнаменитішої пісні Вітні Х’юстон “I Will Always Love You” з кінофільму «Охоронець» 1992 року.

Зліт і падіння

Вітні Х’юстон, якій було 48 років, виросла в середовищі музики соул і ґоспел. Вона дочка відомої співачки в стилі ґоспел Сіссі Х’юстон, племінниця іншої відомої співачки Дайон Ворвік і хрещена дочка знаменитої Арети Франклін.

Вітні Х’юстон виростала в Нью-Джерзі і почала співати в церкві, а потім у нічних клубах Нью-Йорка. Слава прийшла до неї в 1980–90-х роках, коли вона здобула низку нагород, а її пісні обіймали перші місця в гіт-парадах. Співачка внесена до книги рекордів Ґіннесса за її 411 нагород і премій – більше, ніж у будь-кого з виконавців.

Вона стала суперзіркою після виходу 1992 року фільму «Охоронець», де знялася в головній ролі, а вже згадана пісня з цього фільму “I Will Always Love You” стала найвідомішою в її кар’єрі.

Та останніми роками Вітні Х’юстон потерпала від наркозалежності і від родинних проблем. Зокрема, через наркотики зазнав значної шкоди її голос. Також її шлюб зі співаком Боббі Брауном супроводжували бурхливі сцени і звинувачення в подружньому насильстві.

У неї лишилася дочка, 18-річна Боббі Крістіна.