Говорухін радить Путіну не спиратися на «зрадницьку інтелігенцію»

Станіслав Говорухін (photo by A.Savin)

Станіслав Говорухін, керівник штабу кандидата на президента Росії Володимира Путіна, назвав «по суті зрадницькою» ліберальну інтелігенцію і заявив, що претенденти на посаду глави держави не повинні на неї спиратися.

«Я б йому порадив взагалі не спиратися на ліберальну інтелігенцію. Взагалі. Оскільки вона по суті своїй зрадницька. Та частина інтелігенції, яку Ленін обізвав НЕ мозком нації, а г…ом нації. Порадив би на цих всіляких ліберальних письменників, лауреатів Букера, авторів цих книг, які читати неможливо», – сказав Говорухін у понеділок в інтерв’ю російському інтернет-виданню «Лента.ру».

На думку керівника штабу Володимира Путіна, в Росії є справжня інтелігенція, на яку і слід спиратися.

Відповідаючи на запитання, чи бачив він останню статтю Володимира Путіна, в якій повторюються тези послання президента Дмитра Медведєва з ліберальними змінами, Станіслав Говорухін сказав: «Ось це мене в ньому і насторожує».

Говорячи про мітинги опозиції на Болотній площі, він заявив, що учасники цих акцій приходили туди «за американські гроші», і додав, що знає це твердо.

«Я знаю дуже багато прізвищ, які фінансують всі ці процеси дестабілізації Росії», – заявив Говорухін, не уточнивши ці прізвища.

8 грудня прем’єр-міністр Росії Володимир Путін оголосив, що звернувся до відомого кінорежисера Станіслава Говорухіна з пропозицією очолити його передвиборний штаб. Говорухін прийняв пропозицію, наголосивши, що візьметься за цю справу з «усією душею».

Багато представників російської інтелігенції обурилися позицією Говорухіна.