«Нафтогаз» заперечує заяви з Росії про надмірний відбір газу

Обсяги транзиту природного газу через територію України та відбору імпортованого з Росії природного газу перебувають на рівні, визначеному контрактом із російським «Газпромом», наголосила сьогодні прес-служба «Нафтогазу України».

«Збільшення споживання природного газу в Україні, пов’язане зі значними морозами, компенсується виключно за рахунок відбору газу з українських підземних газосховищ», – мовиться в оприлюдненому повідомленні держхолдингу.

«Нафтогаз України» додав, що гарантує виконання графіків постачань природного газу до країн Європи та споживачам усередині України.

Так у компанії зреагували на твердження з Росії, що Україна відбирає газ понад контракт.

Раніше сьогодні генеральний директор російської компанії «Газпром експорт», експортного підрозділу «Газпрому», Олександр Медведєв заявив, що, «сидячи на транзитних трубах, Україна відбирає нині газ на рівні річного обсягу в 60 мільярдів кубометрів, що значно більше за контрактні обсяги».

При цьому російський чиновник висловив подив у відповідь на повідомлення з Італії, що недопостачання російського газу в цю країну сьогодні зростає до 20 відсотків від запланованого обсягу.