МНС: рекордні морози в Україні можуть призвести до стихійного лиха

Безпритульним важко сховатися від морозу

Рекордні за останні п’ять років морози до мінус 33 градусів Цельсія будуть панувати на більшій частині України в найближчі 10 днів, повідомив представник Міністерства з надзвичайних ситуацій.

За даними МНС, з 27 по 31 січня температура повітря буде коливатися від 23 до 29 градусів морозу, а з 1 по 5 лютого морози посиляться до мінус 33 градусів.

«30 градусів морозу для України – це вже та межа, за якою може бути стихійне лихо», – сказав журналістам начальник департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук.

За його словами, подібні морози востаннє спостерігалися в Україні в 2006 році.
На 8 годину ранку 27 січня, за даними українського Гідрометеоцентру, найнижча температура була зафіксована в Чернігові – мінус 17,9 градусів, найвища в Сімферополі – мінус 6,9 градусів.

Міністерство надзвичайних ситуацій України відкриває пункти обігріву в обласних центрах країни, містах Києві та Севастополі. У п’ятницю міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога доручив керівникам обласних управлінь МНС встановити додаткові пункти обігріву в кожному райцентрі, містах обласного підпорядкування та збільшити кількість таких пунктів в обласних центрах. У таких пунктах буде надаватися допомога малозахищеним верствам населення та всім охочим.