На кому будете економити, пане Президент?

Віктор Янукович дав інтерв’ю новому виданню «Україна і світ», що є спільним проектом газети «Сегодня» та The New York Times.
Президент України продемонстрував переконаність, що Україна під керівництвом його команди показала світу, як можна без кредитів вийти з ситуації подібної до грецької.

«Це вразило експертів, аналітиків і просто наших партнерів у світі, які знали реальну ситуацію, наприклад, у Європі», – сказав Віктор Янукович.

Президент налаштований оптимістично. Він вірить, що попри те, що «деякі політики цинічно обманюють людей, український народ, який не раз доводив свою мудрість, в усьому розбереться».

Віктор Янукович сміливо заявляє, що його мета – «оптимізувати державні витрати», а головний пріоритет – «це покращення життя людей. Це дуже важливо. Тому і прожитковий мінімум у нас вперше вищий тисячі гривень…». А відтак і економити державні гроші Президент пообіцяв «не за рахунок населення, не за рахунок людей».

Сподіваюся, що до «населення й людей» належать також і ліквідатори-чорнобильці, і діти війни, й інваліди. Якраз на ці категорії громадян скаржився прем’єр-міністр Микола Азаров, що на усі виплати для них ніякого бюджету не вистачить.

Зате з бюджету країни, де на тисячу гривень людина має заплатити компослуги, одягнутися, їсти, пересуватися й, навіть, ще якось розважатися – на утримання маєтків Азарова, Литвина і Ющенка виділять 50 млн. грн.

Таку відповідь на свій інформаційний запит отримала «Українська правда» від Адміністрації Президента.

То на кому будете економити, пане Президент?