Протипоказань для участі Іващенка в судових засіданнях нема – пенітенціарна служба

Колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони України Валерія Іващенка оглянула комісія фахівців Міністерства охорони здоров’я та Державної пенітенціарної служби.

«За результатами огляду лікарі констатували, що наразі Іващенко лікування в спеціалізованих медичних закладах МОЗ України за межами СІЗО не потребує. Медичних протипоказань щодо його участі в судових засіданнях немає», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні під час обідньої перерви в судовому засіданні Іващенку викликали до Печерського районного суду Києва «швидку допомогу».

20 серпня 2010 року головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України було порушено кримінальну справу зі звинувачення Іващенка в зловживанні службовим становищем під час підписання плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судно-механічний завод». Іващенка було затримано в серпні 2010 року.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Деякий час він перебував у лікарні швидкої допомоги Києва, крім того, оголошував голодування. Медики після обстеження Іващенка рекомендували йому лікування в неврологічному стаціонарі.

19 грудня 2011 року колегія суддів Печерського районного суду Києва задовольнила клопотання адвокатів Іващенка і зобов’язала Управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та Київській області забезпечити його лікування.