МЗС України: головний санлікар Росії має вибачитися за свої висловлювання

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко має вибачитися за висловлювання про контроль якості української агропродукції. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Широко розійшлася заява головного санлікаря Росії Онищенка щодо України. Чим йому не вгодив євродосвід контролю, який ми впроваджуємо? Не розумію», – зазначив він і додав: «У будь-якому разі тепер найкраще для Онищенка – публічно вибачитися за свої висловлювання».

Раніше Геннадій Онищенко заявив, що російська санітарна служба, можливо, буде змушена вдатися до обмежень ввезення з України аграрної продукції через негативні наслідки, до яких може призвести запланована передача в Україні ветеринарній службі функцій з контролю за харчуванням людей. «В Україні повноваження з контролю за продовольством і харчуванням, зокрема в дитячих організованих колективах, передано ветеринарній службі. Де-факто, в цьому міститься визнання громадянина України твариною», – зокрема заявив тоді головний санлікар Росії.