Євгенія Карр: «Cписок БЮТ на наступних виборах очолить Юлія Тимошенко»

Київ – Ситуація із судовим процесом щодо Юлії Тимошенко і надалі розвиватиметься за сценарієм Банкової. Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода висловила дочка екс-прем’єра Євгенія Карр. За її словами, наразі родина та захист Тимошенко усі сподівання покладають на Європейський суд з прав людини. Євгенія Карр переконує, що не планує йти у політику і висловлює впевненість, що передвиборний список БЮТ на наступних виборах очолить Юлія Тимошенко.

– Захист Юлії Тимошенко відмовився брати учать у судових засіданнях Апеляційного суду Києва, назвавши це «фарсом». Як тепер Ви бачите подальший розвиток ситуації?
Допомагати людям, які продовжують цей цирк, і робити вигляд, що це легітимний судовий процес, ми не збираємося. У нас більше не існує законодавства, яке може відстоювати справедливість

– Моя мати вирішила, що брати участь у судовому процесі, який повністю зруйнував поняття про верховенстві права і перетворився на театр абсурду, немає сенсу. Захист подав апеляцію, де висловив усі аргументи, перерахував усі порушення, яких не слухали ні судді, ні прокурори за весь час судового розгляду. Допомагати людям, які продовжують цей цирк, і робити вигляд, що це легітимний судовий процес, ми не збираємося. Після того, як апеляція підтвердила другий незаконний арешт, який робився у камері моєї мами, я вважаю, що у нас більше не існує законодавства, яке може відстоювати справедливість. До речі, повторне відкриття цих справ 16-річної давнини було зроблене за відсутності законних підстав. До того ж, від 2001 року проводити виїзний судовий процес в Україні незаконно.

Ситуація розвиватиметься за сценарієм, який був заздалегідь запланований Януковичем та його людьми. Але їм не вдасться знищити маму, оскільки Європейський суд з прав людини, який ухвалив рішення щодо розгляду скарги навесні наступного року, ухвалить справедливе рішення. Там сотні сторінок, які описують порушення прав людини, Конституції, кримінального й кримінально-процесуального законодавства, все те, що під час цього ганебного процесу проти моєї мами чинили судді, прокурори та слідство, діючи на замовлення Банкової.

– Як часто зустрічаєтеся Ви з матір’ю у СІЗО?

– Я зустрічаюся з мамою часто, майже кожен день.

– Медики рекомендували Юлії Тимошенко консультацію чи обстеження кардіолога, яким зараз є стан її здоров’я?
Уже не лишилося жодних прав Юлії Тимошенко, яких не порушили

– Її здоров’я погіршується. Вона прикута до ліжка, із сильним болем хребта, не може рухатися самостійно. Ті препарати, які їй колють, не лікують, а просто знеболюють. Це дуже шкодить її здоров’ю. Вона скаржилася на біль у серці, і не відомо, як ці препарати впливають на її організм. Зараз уже не лишилося жодних прав Юлії Тимошенко, яких не порушили. Якщо рішення Апеляційного суду підтвердить вирок Печерського суду, це буде вирок самому режиму Януковича. Якщо до наступного року нічого не зміниться, якщо нинішній режим не змінить свою позицію, не припинить переслідувати опозицію, і не дасть їй право брати участь у виборах, це буде вирок європейському майбутньому України.

– В умовах, коли Юлія Тимошенко перебуватиме у в’язниці, хто має очолити опозицію чи хоча б «Батьківщину»?
Опозиція стане більшістю

– Я впевнена, що мама буде очолювати перевиборний список БЮТ і залишиться лідером опозиції у парламенті, де опозиція стане більшістю.

– Чи готові Ви піти у політику?
Намагалися зробити сенсацією, що я планую йти на вибори. Це все провокація

– Нещодавно прозвучала інформація, яку просто намагалися зробити сенсацією, що я планую йти на вибори. Це все провокація з боку тих, хто хоче знівелювати мої дії та зусилля щодо захисту мами, у час, коли її життя, здоров’я і доля під загрозою. Моя єдина мета – це захищати маму усіма можливими засобами.