«Львів і Донецьк разом», – написали львів’яни

Львів – «Львів і Донецьк разом» – цей напис із запалених свічок склали львів’яни біля підніжжя пам’ятника Шевченкові. Також сьогодні у Львові відбулася акція під стінами обласної адміністрації на підтримку протестувальників у Донецьку.

Зранку близько ста чорнобильців і представників політичних партій зібрались біля приміщення обласної адміністрації і протестували проти дій чинної влади щодо учасників протесту у Донецьку. Львів’яни вимагали від влади гідного життя і належних пенсій і скандували «Львів і Донецьк разом», «Владу геть».

​Вони звинувачували у смерті в Донецьку гірника-учасника акції протесту Геннадія Конопльова саме владу і вимагали від Президента відправити у відставку голову Донецької ОДА.

А ввечері літні та молоді львів’яни прийшли зі свічками до пам’ятника Шевченкові, щоб висловити підтримку донеччанам і пом’янути загиблого у Донецьку гірника.

Дисидент, правозахисник, публіцист Мирослав Маринович зауважив в інтерв’ю Радіо Свобода, що така трагічна смерть людини стається там, де зневажають людину. А Україна, Донеччина зокрема, є територією, де людина знецінена, зведена її цінність до нуля. Українці мають замислитись, до чого може призвести зневажання людини, каже він.

​До пізнього вечора горіли свічки у центрі Львова поруч із портретом покійного гірника. Перехожі призупинялись і схиляли голови. Це гіркий урок, кажуть вони, не лише для Донецька, але й для всієї України.