Захист вимагає медобстеження Тимошенко

Захист Юлії Тимошенко сьогодні звернеться до Апеляційного суду Києва з проханням негайно провести обстеження стану здоров’я колишнього Прем’єр-міністра України. Про це сьогодні повідомив адвокат Сергій Власенко.

Він додав, що діагностування має відбутися у медичній установі, де є належне обладнання. За словами Власенка, та медична допомога, яка надається екс-прем’єру в СІЗО, не забезпечує право Тимошенко на охорону здоров’я.

«Спочатку вона заявляла про погіршення здоров’я, пересувалася нормально, а потім взагалі перестала пересуватися. Бо таке лікування в СІЗО», – сказав захисник.

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов наголошує, що влада робить усе для фізичного знищення Тимошенко. Він додав, що навіть лікарі МОЗ констатували необхідність проводити лікування Тимошенко у клінічних умовах, однак під тиском влади змінили свою позицію.

7 листопада Державна пенітенціарна служба заявила, що Юлії Тимошенко важко ходити через загострення болю у хребті. У середу це ж відомство поінформувало, що 7 та 9 листопада у Київському СІЗО працювала комісія у складі провідних фахівців Міністерства охорони здоров’я України, яка дослідила стан здоров’я Тимошенко та надала рекомендації щодо подальшого медикаментозного лікування.

У повідомленні йдеться, що «медичних протипоказань щодо проведення слідчих дій щодо Тимошенко комісією не виявлено, про що зазначено у відповідному акті».

У свою чергу в МОЗ спростували інформацію, що їхні фахівці входили до складу комісії, яка проводила медогляд Тимошенко та давала висновки щодо стану її здоров’я.