Кримські татари негативно реагують на призначення Могильова прем’єром Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілев прогнозує погіршення міжетнічної ситуації в Криму у зв’язку з очікуваним призначенням Анатолія Могильова прем’єр-міністром Криму.

В інтерв’ю Радіо Свобода він назвав це «не найбільш вдалим призначенням».

«Могильов, коли очолював міліцію тут, зробив декілька вчинків, які посилили міжнаціональну напруженість. Це в першу чергу стрілянина у беззбройних людей на Ай-Петрі у 2007 році. А головне – його відкрита заява в пресі з повним виправданням сталінських злочинів щодо кримських татар та громадян інших національностей, яких депортували за національною ознакою», – сказав Джемілев.

За його словами, «якщо, звичайно, Могильов не змінився радикально, а немає жодних підстав так думати, то можна прогнозувати посилення міжнаціональної напруженості».

Сьогодні Президент Віктор Янукович погодив призначення Анатолія Могильова головою Ради міністрів Криму, звільнивши його з посади міністра внутрішніх справ.

Кримський парламент розгляне питання про призначення нового прем’єр-міністра Автономної республіки Крим у вівторок.

Анатолій Могильов, який був міністром внутрішніх справ із березня 2010 року, в 2007 році очолював у Криму Головне управління МВС України.

Попередній прем’єр Криму Василь Джарти, який помер у серпні, ішов на певні кроки до налагодження діалогу з кримськими татарами.