Азаров не Столипін

Я хочу такого викладача з економіки! Згадую нудні лекції, на яких навіть спати не хочеться. Аж соромно згадувати про них після сьогоднішнього виступу Миколи Азарова в КНЕУ. Не Стів Джобс, звичайно, але у порівнянні з колегами – чудовий оратор.

Сьогодні склалося враження Микола Янович готує собі запасний аеродром. Аж приємно було дивитись, на стільки комфортно почував себе прем’єр в ролі викладача історії економіки. Престижний столичний виш, повна аудиторія студентів – краса…

Захоплено рідною [рідною для себе] мовою розповідав Азаров про російського реформатора Столипіна. Задоволено спілкувався зі студентами. А порада «вчитися жити за чужий рахунок» з уст очільника уряду взагалі викликала фурор у лекційній залі.

Все життя наставляти на правильний життєвий шлях молодих повних амбіцій людей, розповідати про «тих, на кого треба рівнятись» – як Вам така, Миколо Яновичу, перспектива?

Може й справді Азаров планує змінити прем’єрське крісло на затишну викладацьку?

Your browser doesn’t support HTML5

Азаров про Столипіна



Та, як на мене, надто вже багато уваги приділив Азаров проведенню паралелей між Столипіним та самим собою: президент «боїться висловити підтримку», народ не розуміє, і «поміщики» теж не в захваті… Ну що тут зробиш?

Ось який імідж формує собі пан Азаров: «не сприйнятий суспільством бунтар-реформатор». Як Столипін… Чи ні – навіть романтичніше – як Йен Кертіс. Тільки не так трагічно, звичайно…

Але ні, Миколо Яновичу. Масштаб не той... Для того щоб про Вашу реформаторську діяльність сперечалися, треба як мінімум проводити реформи, а не імітувати їх.