Нацрада розподілила 28 загальнонаціональних цифрових телеканалів

Національна рада з питань телебачення і телерадіомовлення на засіданні в четвер визначила переможців конкурсу на 28 загальнонаціональних цифрових каналів.

Переможцями визнали, зокрема, підконтрольні групі EastOne Віктора Пінчука компанії «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV), «Новий канал», «Міжнародний медіа центр СТБ» (СТБ) та «Телеодин» («М1»), а також належна СКМ Ріната Ахметова телерадіокомпанія «Україна» з трьома каналами: «Україна», «Кіноточка» і «НЛО-ТБ».

Найбільша на ринку медіагрупа UA Inter Mediа Group Ltd., підконтрольна очільникові Служби безпеки України Валерію Хорошковському, отримала право на мовлення восьми каналів: «Інтер», НТН, «К1», «К2», «Ентер-фільм», Enter music, MTV-Україна і телеканал «Мега».

Серед переможців також – телерадіокомпанія «Студія «1+1»», власником якої є Ігор Коломойський, і ще один підконтрольний йому канал «ТЕТ».

Крім того, у конкурсі перемогли «Перший національний», «5 канал» та «Тоніс». Переможцями конкурсу також визнали компанії «Тотвільт» із каналом «Хокей», «Аспера 2011» з каналом «Ескулап-ТВ», «Голдберрі» із однойменним каналом, «Нові комунікації» із каналом Start TV, а також «Погода – ТВ» із каналом «Погода».

У списку переможців також – створена Нацбанком компанія «Банківське телебачення» з телеканалом «Банк-ТВ», «Корона Санрайс» із каналом «Вінтаж-ТВ» і «Реал Істейт ТВ».

Натомість ліцензії не отримали, зокрема, створена російським «Першим каналом» телерадіокомпанія «ОРТ», українські телеканали TVi та «Ера».