Україна посилила безпеку на АЕС після аварії на «Фукусімі»

Реактори, які нині експлуатує Україна, відповідають усім вимогам безпеки. На цьому наголосив президент національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» Юрій Недашковський в інтерв’ю одному з українських видань.

Він зазначив, що після аварії на АЕС «Фукусіма-1» у Японії на українських атомних електростанціях запровадили особливий режим, а також провели протиаварійні тренування та вжили довгострокових заходів із підвищення безпеки.

«Крім того, до середини жовтня ми маємо намір виконати разом із європейськими країнами так звані стрес-тести. Вони передбачають виконання поглибленого аналізу безпеки з урахуванням усіляких природних катаклізмів», – сказав Юрій Недашковський.

Голова «Енергоатому» також висловив упевненість у тому, що в найближчі 30 років в Україні немає можливості відмовитися від ядерної енергетики. «В Україні на 15 атомних енергоблоках виробляється близько 50% всієї електроенергії країни. А за найоптимістичніших прогнозів альтернативні джерела енергії навряд чи матимуть більше ніж 5-7% у загальному енергобалансі України», – наголосив Юрій Недашковський.