США закликають Африку залишити Каддафі

Державний секретар США Гілларі Клінтон закликала сьогодні лідерів африканських країн відмовити в підтримці лідерові Лівії Муаммарові аль-Каддафі.

Виступаючи в столиці Ефіопії Аддіс-Абебі на засіданні Африканського союзу, вона заявила: «Стало очевидно, що вже давно минули дні, коли він міг лишатися при владі».

Клінтон стала першим держсекретарем США, хто виступив перед Африканським союзом – об’єднанням 53 країн континенту.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле, який зустрівся з лівійськими повстанцями в їхньому головному місті Бенгазі на сході країни, оголосив про офіційне визнання його країною Національної перехідної ради, яка об’єднує супротивників Каддафі, за «єдиного законного представника лівійського народу». Таким чином, Німеччина стала 13-ю країною, яка визнає Національну перехідну раду за єдиного законного представника лівійського народу.

Тим часом деінде в Лівії тривали бої між прихильниками і супротивниками Каддафі. Зокрема, повідомляють про бої з жертвами в місті Зінтані на заході країни і у стратегічно важливому нафтовому порті Бреґа на сході, а також про бойові дії в горах на південний захід від столиці Тріполі, які контролюють повстанці.