Азаров заборонив закривати школи

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що «категорично» не можна закривати жодну школу, поки не вирішене питання з підвезенням дітей до інших навчальних закладів шкільним автобусом і працевлаштуванням вчителів шкіл, які закриваються. Про це повідомили у прес-службі Кабміну.

Водночас, враховуючи те, що рішення про закриття шкіл ухвалюють місцеві органи влади, які коштом своїх бюджетів утримують ці школи, глава уряду доручив Міністру освіти й науки Дмитру Табачнику не допустити закриття ні однієї школи, якщо не виконані зазначені умови.

«Зрозуміло, що просто так, на чиєсь бажання ми школи не закриваємо», – цитує Азарова прес-служба кабміну.

За його словами, підстави мають бути абсолютно об’єктивні, і батьки з вчителями мають їх зрозуміти. «Але у кожному випадку, коли, безумовно, доцільно закрити школу через недостатню кількість учнів та неможливість забезпечити якісний навчальний процес, міністр особисто буде відповідати, щоб у дітей був шкільний автобус, а вчителі працевлаштовані. Без цього я забороняю закривати школу», – сказав прем’єр.

В уряді нагадують, що цього року за кошти державного і місцевого бюджетів, з інших джерел передбачається придбати близько 550 шкільних автобусів.

2 березня міністр Табачник виступив з ініціативою закриття шкіл, де навчається менше ніж 40 учнів.