Влада створює в Україні передреволюційну ситуацію (огляд преси)

Київ – Чи може Банкова піти на поступки підприємцям? До цього її навіть закликають деякі регіонали, зокрема народні депутати Василь Хара та Анатолій Кінах. Проте керівництво держави поки не подає знаків. На відміну від учасників акцій. Відтак, як наголошує дописувач газети «День», влада своїми руками створює в Україні передреволюційну ситуацію. Заголовок статті – «Суспільство в дії».

За часів незалежності України найпотужніші індустріальні підприємства були акціоновані й приватизовані. Незначна частина залишилася під контролем держави, більшість кілька разів змінювала власника чи опинилася в руках транснаціональних корпорацій. Про основних теперішніх власників розповідає «Газета по-українськи» у публікації, що так і називається: «Хто володіє найбільшими індустріальними підприємствами».

Днями Державний комітет статистики відзвітував про зниження рівня безробіття в Україні. Втім, як інформує, посилаючись на результати соціологічних опитувань, газета «Голос України», майже половина українців не впевнені, чи їм вдасться зберегти свої робочі місця у наступному році. Видання зауважує, що невпевненість у завтрашньому дні відчувають й європейці. При цьому найпесимістичнішими виявилися греки, ірландці та французи, які вважають ситуацію невизначеною.

За останній тиждень із простудою вже злягли майже 50 тисяч осіб. А в Чернівецькій області майже 90% хворих – школярі… В аптеках все частіше запитують ліки, що підвищують імунітет. Тим часом, лікарі запевняють, що грип… запізнився. На декілька тижнів. Докладніше про епідеміологічну ситуацію в країні розповідає газета «Вечірні вісті».

На ринку ліків – ажіотаж. Як стверджують «Ізвєстія» в Україні», з першого грудня більшість ліків можна буде купити лише за рецептом лікаря, а з аптечних кіосків рецептурні препарати зникнуть взагалі. Таким чином, чиновники прагнуть відучити українців від самолікування. Однак експерти видання не виключають, що добрі наміри можуть мати зворотній ефект і спричинять плутанину, бюрократію та черги.