Політсила Павла Лазаренка здає позиції

До Дніпропетровської обласної ради увійшло 8 політичних сил. В обласній ТВК у п’ятницю оголосили остаточні результати виборів до облради.

За словами керівника облвиборчкому Павла Шандиби, за партійними списками тривідсотковий бар’єр подолали п’ять політичних сил – Партія регіонів, ВО «Батьківщина», Комуністична партія, «Сильна Україна» та «Фронт Змін».

За мажоритарними округами до облради увійшло ще 3 політичні сили – Народна партія Володимира Литвина, «Україна майбутнього» нардепа Святослава Олійника та ВО «Громада», політична сила колишнього екс-прем’єра Україна Павла Лазаренка.

Таким чином, як і минулого разу, більшість голосів в облраді взяли регіонали: у них 92 мандати зі 140 ( в облраді минулого скликання Партія регіонів мала 40 мандатів зі ста). Більш-менш представницькі фракції у партій «Сильна Україна» (12 депутатів) та «Батьківщини» (9 депутатів).

Найменше представників матиме ВО «Громада» – тільки 2 замість 16-ти у минулому скликанні.

Депутатом Дніпропетровської обласної ради обрано віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка, він очолював список партії «Сильна Україна». Екс-прем’єр-міністр України Павло Лазаренко цього разу до облради не обраний.

Загалом у виборах депутатів до Дніпропетровської обласної ради взяли участь близько 41% виборців, понад 10% проголосували проти всіх. Ще 3% бюлетенів визнані недійсними.