Пакистан відкриває коридор для поставок військовослужбовцям НАТО

За повідомленням МЗС Пакистану, влада вирішила знову відкрити ключовий прохід кордону на Хаберському перевалі, який використовується для перевезення поставок для міжнародних військових сил в Афганістані.

За словами Міністерства закордонних справ Пакистану рішення входить «негайно в силу» і пакистанські та афганські представники по обидві сторони кордону працюють «для забезпечення плавного відновлення» транспортного коридору.

Минулого тижня Пакистан офіційно закрив основний транспортний коридор для поставок військовослужбовцям НАТО в Афганістані, після авіаудару вертольота НАТО, в результаті якого в прикордонному районі загинули троє пакистанських військових. Відтак невідомі бойовики здійснили серію нападів і знищили щонайменше сто цистерн з паливом і вантажівок з матеріалами, призначеними для міжнародних сил в Афганістані.

Сполучені Штати висловили вибачення за загибель пакистанських військовослужбовців внаслідок удару, завданого американським військовим вертольотом. Вашингтон заявив, що удар був нанесений помилково.