Мішель Обама, перша леді США, очолила список найвпливовіших жінок світу

Мішель Обама

Нью-Йорк – Мішель Обама, дружина президента Сполучених Штатів Барака Обами, очолила список найвпливовіших жінок світу. Редакція журналу Forbes, популярного ділового видання Америки, щороку складає перелік 100 жінок, які здобули найбільшу силу, вплив і авторитет у таких галузях, як політика, бізнес, мистецтво, спорт, мода.
Наприклад, у першій десятці цього року бачимо крім Мішель Обами, до речі – першої афро-американки, яку визнали найвпливовішою серед жінок, крім неї бачимо: Айрін Розенфельд, главу концерну харчових продуктів «Крафт»; Опру Винфрі, телевізійну ведучу; Леді Гага, рок-співачку; Ангґелу Меркель, канцлера Німеччини; Гілларі Клінтон, державного секретаря США; Індру Нуй, генерального директора компанії «Пепсіко». Аж на 41 місці – королева Великої Британії Єлизавета Друга.

Мойра Форбс, віце-президент журналу Forbes , зазначає, що жінки на списку «створюють компанії та бренди, іноді нетрадиційними методами, вони долають бар'єри статі у таких галузях, як комерція, політика, спорт, медіа, культура і таким чином впливають на життя мільйонів, а подекуди й мільярдів людей».

Вплив як рушійна сила

Звичайно, перша леді США не є ані політичним діячем, ані діловою жінкою, ані артистом, ані спортсменкою, але якщо йдеться про вплив, то Мішель Обама зажила значного впливу завдяки тому, що вона зробила офіс першої леді активним у житті країни.

Дружина президента США показала, що має силу, започаткувавши громадську кампанію під назвою «Рушаймо!» – для боротьби з проблемою дитячого ожиріння, яке стало справжнім лихом в Америці. Під впливом Мішель Обами, такі фірми, як «Кока-Кола», «Келлог» і «Дженерал Міллз» пообіцяли до 2015 року істотно зменшити калорійність своїх продуктів.

Мойра Форбс зазначає, що на доказ її харизми Білий дім залучає Мішель Обаму до участі у передвиборній кампанії для збору коштів. Її вплив визнає також телемережа новин FoxNews, яку вважають своєрідним бастіоном Республіканської партії за постійну критику президента Обами.

Шон Ханниті, коментатор FoxNews, зауважив: «Мішель Обама прохає людей вносити грошові пожертви, щоб перешкодити республіканським кандидатам перемогти на листопадових виборах. Вона також починає виступати на мітингах зі збору коштів на підтримку деяких демократів – сенаторів і конгресменів, яким загрожує поразка на виборах до Конгресу».