Олена Бондаренко: ПАРЄ занепокоєна діяльністю СБУ

У Парламентській асамблеї Ради Європи ухвалили резолюцію про стан демократії в Україні та роботу її демократичних установ. Обговорення у Страсбурзі базувалися на матеріалах, зібраних так званим Моніторинговим комітетом, що слідкує за дотриманням Україною зобов’зань, взятих при її вступі до Ради Європи.

В інтерв’ю Радіо Свобода член постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ, народний депутат від БЮТ Олена Бондаренко повідомила:

«Асамблея висловлює своє занепокоєння щодо більшої кількості достовірних повідомлень про неналежне втручання Служби безпеки України у внутрішні політичні справи, включаючи тиск на журналістів і партійних та громадських активістів та їхніх родичів. Таку діяльність Асамблея засвідчила як неприйнятну у демократичному суспільстві і закликала органи влади реформувати органи держбезпеки та їхні функції, відповідно до європейських стандартів», – повідомила у Страсбурзі Олена Бондаренко.

Парламентська асамблея Ради Європи закликала владу в Україні провести ретельне розслідування всіх повідомлень про порушення прав і свобод і висловила занепокоєння через утиски основних демократичних свобод, на які останнім часом скаржаться політичні сили, неурядові організації та представники українських ЗМІ.