БЮТ ініціює створення комісії з розслідування діяльності «РосУкрЕнерго»

Фракція БЮТ ініціюватиме створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії, яка займатиметься розслідуванням незаконної діяльності «РосУкрЕнерго» на території України. Про це сьогодні заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, ця парламентська комісія також розслідуватиме причетність нинішніх високопосадовців до корупції в газовій сфері.

Тимошенко заявила, що слова голови Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна про те, що Україна не повертатиме «РосУкрЕнерго» ані гроші, ані газ, є «димовою завісою».

«Я переконана у тому, що крок за кроком у тіньовому режимі гроші у держави будуть забиратися», – сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ наголосила, що є відповідне рішення Стокгольмського суду, хоча воно отримане «РосУкрЕнерго» «незаконним шляхом».

«Тому я переконана, що відступати від того, щоб забрати у держави від 3 до 5,5 мільярда доларів, «РосУкрЕнерго» не буде», – сказала лідер БЮТ.

2009 року «Нафтогаз України» вилучив у «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрів газу в рамках домовленості з «Газпромом». «РосУкрЕнерго» не погодилася з цим рішенням і подала позов до Стокгольмського арбітражу.

Суд зобов’язав «Нафтогаз» повернути швейцарському газотрейдеру цей обсяг газу, а також передати компанії 1,1 мільярда кубометрів як компенсацію.