Турчинов «не бачить» підстав для відставки уряду, а в Партії регіонів кажуть, що не поспішатимуть

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов висловив сумнів у можливості створення коаліції з фракцій Партії регіонів, блоку НУНС і комуністів. А в Партії регіонів заявили, що цього тижня питання про відставку прем’єра Юлії Тимошенко не виноситимуть на голосування у Верховній Раді
Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов заявляє, що не бачить підстав для відставки Кабінету Міністрів і сумнівається в можливості створення коаліції з фракцій Партії регіонів, блоку НУНС і Комуністичної партії.

«Уряд працює в рамках Конституції. Уряд подає у відставку за власною ініціативою лише у разі зміни Верховної Ради – це норма Конституції. Наскільки мені відомо, парламентських повідомлень (про перевибори до Ради) ще не було», – заявив він.

При цьому Турчинов додав, що не бачить мотивацій для відставки уряду Юлії Тимошенко протягом найближчих тижнів. «Коли вони візьмуть на себе відповідальність створити нову коаліцію, безумовно, це теж можливо (як причина для відставки уряду). Але мені цікаво, як комуністи з націонал-патріотами і регіоналами робитимуть одну коаліцію», – заявив перший віце-прем’єр.

Вчора лідер Партії регіонів Віктор Янукович, який, за попередніми даними, перемагає на виборах Президента України, закликав прем’єра Юлію Тимошенко подати у відставку.

Питання про відставку Тимошенко не розглядатимуть цього тижня – Партія регіонів

На цьому пленарному тижні питання про відставку прем’єра Юлії Тимошенко не виноситиметься на голосування в сесійну залу, повідомив заступник керівника фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, наразі Партія регіонів проводить переговори щодо формування нової коаліції.

Коментуючи інформацію про те, що частина фракції НУНС пропонує фракціям, які входять до нинішньої коаліції, зберегти її та запропонувати нову кандидатуру Прем’єр-міністра, Єфремов наголосив, що в Партії регіонів такі пропозиції не обговорювалися.

При цьому він додав: «Вони мають обговорювати це в рамках тієї коаліції, яка є. Ми не є учасниками цієї коаліції».

Водночас, як заявили заступник керівника фракції Партії регіонів Ганна Герман, її політична сила має намір дочекатися оголошення офіційних результатів президентських виборів, після чого регіонали розпочнуть офіційні переговори та створення коаліції в парламенті.Після цього, наголосила Герман, буде ухвалене рішення про відставку Тимошенко.

Відповідаючи на запитання про те, чому відставку прем’єра не можуть провести вже зараз, Герман пояснила, що «демократія – це процедура».

«Ми маємо дотримуватися процедури. Ми люди, які поважають закон. Помилка «помаранчевої» влади була в тому, що вони топталися по закону», – сказала депутат.

За словами Герман, відправити у відставку Тимошенко рішенням парламенту неможливо, оскільки не створена нова коаліція. З цієї ж причини не можна призначити нового прем’єра, оскільки кандидатуру голови уряду Президентові подає коаліція.

Сьогодні голова фракції Блоку Литвина Ігор Шаров заявив, що частина фракції «Наша Україна – Народна самооборона» звернулася до фракцій, які входять до складу коаліції (БЮТ і Блоку Литвина), з пропозицією зберегти нинішню коаліцію в парламенті й запропонувати нову кандидатуру прем’єр-міністра.

БЮТ готовий до одночасного перерахунку голосів на Донбасі та Львівщині

Блок Юлії Тимошенко приймає пропозицію, озвучену одним із лідерів Партії регіонів Олександром Єфремовим, щодо одночасного перерахунку голосів на сході України та у Львівській області. Про це йдеться в заяві керівника штабу, першого віце-прем’єра Олександра Турчинова.

За його словами, найбільша кількість порушень під час виборів була в Донецькому регіоні, «де абсолютна влада належить Партії регіонів». «Тому БЮТ наполягає на перерахунку саме в цій області, оскільки вже за першими дільницями стане зрозуміло, що результат Януковича сфальсифікований», – наголосив Турчинов.

Він додав, що для штабу Тимошенко не принципово, яку область для перерахунку обере Партія регіонів. «Якщо Янукович і його штаб публічно виступають за чесні й легітимні вибори, давайте сьогодні починати перерахунок у Донецькій і Львівській областях», – заявив Турчинов.

За даними опрацювання 100% електронних бюлетенів, за Віктора Януковича проголосували 48,95% виборців, за Юлію Тимошенко – 45,47%.

До Києва продовжують прибувати прихильники Януковича

Понад 2,5 тисячі прихильників Партії регіонів прибули в четвер до Києва з різних регіонів для участі в акціях на підтримку кандидата на посаду Президента Віктора Януковича.

Як повідомили в київському управлінні МВС, у четвер до столиці прибули 60 автобусів із різних міст.

Під стінами будівлі Центральної виборчої комісії триває мітинг-концерт на підтримку Януковича.

Вранці чисельність учасників акції становила близько трьох тисяч осіб.