Антигрипозна нарада Тимошенко у Вінниці

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у Вінниці під час відвідання обласної дитячої лікарні

Вінниця – Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у Вінниці проводила нараду з питань лікування хворих на грип. Під час відвідання обласної дитячої лікарні Юлія Тимошенко заявила, що захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Україні знизилася у 4 рази порівняно з піковим періодом.
Сьогодні ми маємо ситуацію, коли хвороба була локалізована в Західній Україні, – заявила глава уряду. «Далі по країні ця хвороба вже не просувається. Коли ми подивилися дані по кожній області, то ми побачили, що в цілому по Україні ми маємо в 4 рази спад по відношенню до пікової кількості захворювань 2-4 листопада. Крім того, по кожній області, незалежно від того, досягала вона епідеміологічного бар’єру чи ні пішов спад», – зазначила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Ситуація «стабільно напружена»
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у Вінниці проводила нараду з питань лікування хворих на грип


Голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський розповів київським гостям, яка ситуація із захворюванням в його регіоні: «Наша оцінка ситуації в області «стабільно напружена». Стабільна – тому що ми робимо всі профілактичні заходи для того, щоб були ліки, щоб лікарні були забезпечені і щоб вся система працювала синхронно. Напружена – тому що ми вважаємо, що в цій ситуації краще перегнути палку і зробити додаткові заходи, ніж мати певні проблеми».

На час проведення наради, за даними керівника Вінничини Олександра Домбровського, в області 25 тисяч хворих на грип, 2 тисячі госпіталізованих, 234 хворих на пневмонію, 12 осіб перебувають у реанімації, одна з них на штучній вентиляції легень, четверо померли.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський запевнив, що керівництво регіону реагує на хворобу жорстко, а іноді і жорстоко. В області закрили усі розважальні заклади і частину ринків.

(Вінниця –Київ – Прага)