Форум YES зосередиться на практичних питаннях – виконавчий директор

Ось тут, у Лівадійському палаці в Ялті, і проходитиме форум YES.

Київ – У п’ятницю розпочинається шоста міжнародна зустріч «Ялтинської Європейської стратегії» – YES. Про особливості цьогорічного форуму Радіо Свобода запитало у виконавчого директора «Ялтинської європейської» стратегії Інни Підлуської.
– Цього року на зустрічі у Ялті буде менше відомих відставних політиків. Із чим це пов’язано?

– Проте буде більше відомих політиків. Цього року ми зосередилися на Україні. До нас приїдуть провідні українські політики обговорювати нагальні питання, які турбують світ та Україну. Ймовірно, цього року ми менше говоритимемо про загальні питання: про Україну та її місце у Євросоюзі, про Україну та її бачення європейської інтеграції... Безумовно, це буде однією із важливих тем конференції, але ми б хотіли додати до цього ширше коло нагальних питань, і від яких безпосередньо залежить те, наскільки швидко Україна набуде свого гідного місця у ЄС.

– На які результати зустрічі ви очікуєте?

– Ми очікуємо, що «Ялтинська європейська стратегія», яка створювалася, як платформа для вільного обміну думками, для створення нових ідей, для обговорення можливих варіантів вирішення, себе виправдає. Тобто, ми очікуємо, що тут виникнуть нові думки, які потім дадуть поштовх пошуку нестандартних рішень, яких ми всі так потребуємо сьогодні.

– А в чому особливість цьогорічного форуму, окрім того, що він проходить під час кризи?


– Цього року ми найбільше зосередимося на практичних питаннях української політики та економіки. Ми сподіваємося, що участь у нашому саміті провідних політичних діячів України, можливість їхнього прямого спілкування з європейськими та американськими керівниками створить певні містки для кращого взаєморозуміння, щоб Україну краще розуміли у світі.