Новини футбольного чемпіонату Євро-2012 транслюватиме Варшава

Варшавський виставково-ярмарковий центр EXPO 21

Варшава – У середу європейська футбольна федерація (УЄФА) ухвалила рішення про те, що Міжнародний трансляційний центр, котрий передаватиме в ефір матчі завершальної фази футбольного чемпіонату Євро-2012, працюватиме у Варшаві. Не секрет, що для проведення такого масштабного заходу як Євро-2012 ключове значення мають радіо та телебачення, звичайно крім стадіонів, готелів та транспортної інфраструктури. Тому у Варшаві рішення про розміщення у Польщі Міжнародного центру трансляції зустріли з радістю.
Міжнародний трансляційний центр (International Broadcasting Center) під час футбольного чемпіонату Євро-2012 працюватиме у варшавському виставково-ярмарковому центрі EXPO 21.

УЄФА заявляє, що рішення про це ухвалено після проведення всебічного і детального аналізу багатьох чинників, як в Україні, так і в Польщі.

У Польській федерації футболу (PZPN) сказали Радіо Свобода, що УЄФА дуже практично пояснює своє рішення стосовно розміщення у Варшаві Міжнародного трансляційного центру.

Речник Польської федерації футболу Якуб Квятковський зазначив: «Як повідомила УЄФА, головна причина та, що Варшава все-таки ближче до центру Європи. Через це співробітникам окремих теле- і радіокомпаній простіше приїхати до Варшави. Втім, важливе значення для цієї справи має те, що Польщі в Євросоюзі простіше вирішувати, наприклад, візові проблеми, а також тимчасового дозволу на роботу. Все це загалом лягло в основу рішення УЄФА про те, що Міжнародний трансляційний центр під час Євро-2012 буде у Варшаві, а не в Києві».

У варшавському виставково-ярмарковому центрі EXPO 21 задоволені рішенням європейської федерації футболу УЄФА. Проте його представниця відмовились давати коментарі. «Ми нині у діловому контакті з УЄФА, лише з ними обмінюємось інформацією та вирішуємо у робочому плані усі поточні проблеми стосовно роботи майбутнього Міжнародного трансляційного центру», – зауважили в розмові з Радіо Свобода у Варшавському виставково-ярмарковому центрі EXPO 21.

(Варшава – Прага – Київ)