Папа Бенедикт XVI записав альбом пісень

Папа Бенедикт XVI вітає вірних на площі Святого Петра в Римі (квітень 2008 р)

Рим – Наприкінці року у музичних хіт-парадах з’явиться ім’я нового артиста. Ним стане ніхто інший, як Святіший отець Бенедикт XVI. Папа Римський записав диск пісень і молитв у своєму виконанні.
На диску Папа Бенедикт XVI співає релігійні пісні. Вони були записані в Соборі Святого Петра, коли понтифік виконував твори разом із хором римської Філармонічної академії. Під музичний супровід Святіший отець п’ятьма мовами читає також молитви, присвячені Діві Марії.

До цього альбому увійшли ще вісім композицій класичної музики у виконанні Королівського філармонічного оркестру з Лондона. Ці твори записані в британській столиці у відомій студії «Abbey Road». А повністю диск Папи Римського, котрий має назву «Alma Mater», створили на американській студії звукозапису «Geffen Records». Там записувалися знамениті рок-групи «Nirvana» та «Guns N’Roses».

Задум випустити диск музичних творів у виконанні Папи Бенедикта XVI виник в асоціації «Multimedia San Paolo». Це католицька організація, яка працює на мас-медійному ринку. Прибутки від продажу альбому будуть скеровані бідним дітям, щоб вони змогли отримати музичну освіту.

Понтифік задоволений результатом

Диск має вийти у продаж 30 листопада. Сподіваються, що напередодні Різдвяних свят це буде найпопулярніший музичний альбом. Президент британського відділення студії «Geffen Records» Колін Барлоу зазначив: «Диск вийшов фантастичний. Під час прослуховування найбільше вражає дивовижна тональність голосу виконавця Папи Ратцінґера». До речі, Бенедикт XVI вже прослухав матеріал і, як повідомили у Ватикані, понтифік задоволений результатом творчої роботи.

Бенедикт XVI розуміється на музичному мистецтві і вміє його цінувати. Відомо, що найбільше задоволення Папа отримує від творів улюбленого композитора Моцарта. У папській літній резиденції завжди є фортеп’яно, і під час відпочинку Бенедикт XVI грає на цьому інструменті. Знаючи уподобання Святішого отця, йому часто дарують музичні диски.

Це не вперше, коли глава Католицької церкви демонструє артистичні здібності. Попередній Папа Іван Павло Другий протягом свого понтифікату кілька разів показував свій талант артиста. У 1994 році він виконував молитву «Розаріо». Запис виступу, який зробило радіо «Ватикан», посів перші місця у світових медіа-рейтингах. Вже після смерті, у 2008 році, деякі поетичні твори польського понтифіка поклали на музику, і їх виконав видатний тенор Плачідо Домінґо. Іспанський співак сказав, що вірші Івана Павла Другого мали «велику літературну цінність». Після їх прочитання Домінґо попросив сина написати до поезії музику.

(Рим – Прага – Київ)