Музичне «Освідчення в коханні»

Київ – Сьогодні, 6-го, та наступного, 7-го березня в Національній опері України відбудуться концерти «Освідчення в коханні», адресовані, насамперед, жінкам. Присвячені концерти міжнародному святу 8 березня. Цей мистецький проект триває вже п’ять років.
У музичному «Освідченні коханню» звучатимуть популярні твори зі світової класики, які передають найромантичніші почуття. Серед них звучатиме також пісня Петра з опери Миколи Лисенка «Наталка Полтавка».

Автор проекту – диригент Національної опери, художній керівник оркестру «Київ-Класик» Герман Макаренко. До здійснення концертів долучився також жіночий дипломатичний клуб.

Президент клубу, дружина посла Словацької республіки в Україні Ана Руснакова переконана, що цей концерт стане приємним подарунком для всіх жінок.

«Я гадаю, що кожній жінці було б приємно і радісно, коли освідчення в коханні звучить вустами світової класики. Сподіваємося, що він сподобається українським жінкам», – каже Ана Руснакова.

Спеціальними гостями концерту запрошені жінки-параолімпійці – учасниці Олімпійських Ігор у Пекіні, які зможуть на візочках розміститися в залі Національної опери. Для цього на вході в приміщення буде встановлений пандус, а кілька рядів стільців будуть демонтовані. Після концерту Посольство Узбекистану частуватиме гостей стравами національної кухні.

«Я вітаю всіх жінок світу. Я їх обожнюю, але моє особливе вітання і «Освідчення в коханні» в цьому році моїй дружині, яка подарувала мені сина і доньку. Спасибі, мила, кохана, дорога!», – сказав кореспонденту Радіо Свобода маестро Макаренко напередодні свята жінок.

(Київ–Прага)