Тимошенко звітує перед парламентом

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко назвала реальним виконання макроекономічних показників, закладених у державному бюджеті на 2009 рік.

Про це вона сказала, виступаючи у Верховній Раді.

За її словами, незважаючи на те, що міжнародні фінансові організації прогнозували падіння ВВП України на 5% в 2009 році, уряд заклав у бюджет реальний рівень ВВП, що буде виконаний.

«Я вважаю, що Україна – сильна держава й має резерви. І якщо ми вдало будемо діяти, то ми забезпечимо той показник, котрий заклали», – сказала вона.

Крім того, прем'єр переконана, що рівень інфляції можна буде втримати в межах закладених 9,5% у разі стабілізації курсу гривні.

Відразу після виступу Тимошенко фракція Партії регіонів заблокувала трибуну.

Так вони відреагували на оголошення спікером Володимиром Литвином пропозиції записатися на питання до прем'єра Юлії Тимошенко.

Після проведення запису з використанням електронної системи голосування Ради, ПР висловила невдоволення його результатами, а після того, як спікер запропонував повернутися до розгляду цього питання й кількості голосів для повернення до нього не вистачило, регіонали й заблокувала трибуну.

Депутати від фракції Блоку Юлії Тимошенко спробували перешкодити ПР і між парламентарями сталася невелика бійка.

У Верховнiй Радi присутнiй майже весь склад Кабiнету Мiнiстрiв, голови Конституцiйного та Вищого господарського судiв, Центральної виборчої комiсiї, Генеральний прокурор, в.о. голови СБУ, Омбудсмен, голови обласних держадмiнiстрацiй.

Нинiшнiй уряд України працює з грудня 2007 року.

Два дні тому лідери парламентських фракцій вирішили сьогодні розглянути ситуацію в країні та дії влади з подолання наслідків економічної кризи. Депутати заслухають доповідь уряду і розглянуть резолюцію щодо довіри Кабміну.