МВС відкидає звинувачення Мирослави Гонгадзе у покритті Пукача

Міністерства внутрішніх справ відкидає звинувачення вдови Георгія Гонгадзе Мирослави в тому, що українська влада, зокрема МВС, покриває колишнього керівника Головного управління кримінального пошуку Олексія Пукача, звинуваченого в організації вбивства журналіста.

У заяві МВС йдеться, що саме працівники міліції безпосередньо викрили у власних лавах зловмисників, причетних до вбивства Гонгадзе, яких вже засудили.

«Також завдяки нинішньому керівництву МВС України та особисто міністру Юрію Луценку були зібрані та вивчені всі докази, що можуть допомогти в розслідуванні цієї справи», – зазначають у відомстві.

МВС також наголошує, що, за дорученням Генпрокуратури, весь комплекс заходів з розшуку Пукача здійснює Служба безпеки.

«А МВС України виконує лише окремі доручення ГПУ з розслідування цієї справи та розшуку Пукача», – уточнюють у міністерстві.

«На жаль, завдяки його високій професійній кваліфікації йому до цього часу вдається уникнути затримання», – йдеться в заяві.

Вчора в інтерв’ю Радіо Свобода Мирослава Гонгадзе заявила, що попри запевнення української влади, що Пукача шукають, успіху в розслідуванні немає.

«І «цю людину» – генерала Пукача – не просто не шукають, а її покривають, і покривають у вищих щаблях влади і, зокрема, в Міністерстві внутрішніх справ, яке, до речі, очолює колишній ватажок руху «Україна без Кучми» пан Луценко», – зазначила Мирослава Гонгадзе.